In deze blog vertel ik hoe Pippi Langkous me op het idee bracht van de Monkeywaychallenge.

En hoe jij een GRATIS Monkeywaytraject ter waarde van 350 euro wint!

Pippi Langkous als rolmodel

Mijn  moeder kreeg zes dochters binnen acht jaar tijd. Ondanks het drukke huishouden, naaide ze zelf onze kleren. Volgens de laatste mode. Het beeld van mijn moeder achter de naaimachine staat nog op mijn netvlies gegrift. Ik heb trouwens geen idee of het de tijdgeest was of het gemak dat we op zondag dezelfde kleren aan kregen. Misschien was dat ook gewoon goedkoper want onze kleding schoof toch elk jaar op. Aan mijn oudere zussen kon ik zien wat in de mode was. Jaren geleden bedoel ik. Want als vijfde in de rij waren de rokjes, blazertjes en jurkjes allang weer uit de mode wanneer ze bij mij arriveerden. En was ook het mooie er wel vanaf.

Ik wilde juist niet net als de rest zijn!

Mijn moeder kleedde en behandelde ons dus het liefst als een zesling. Dat was haar manier om te laten zien dat ze van ons allemaal evenveel hield, ze wilde niemand te kort doen.

Aan je oudere zussen kon je zien welke mode het was, want tegen de tijd dat de kleing bij jou was, was het allang uit de mode..

Aan je oudere zussen kon je zien welke mode het was.

Maar van kindsbeen af verzette ik me tegen die gelijke behandeling. Ik wilde juist niet net als de rest zijn! Ik wilde weten wie IK was.

Neem nou carnaval. Wij jongsten werden verkleed als boertjes! Allemaal een blauw kieltje aan met boerenzakdoek om de hals en een pet op.  Het was dus nog niet erg genoeg dat ik een rattenkopje had in plaats van echte meisjesharen. Ik moest letterlijk een jongetje worden. Mijn moeder had sowieso liever zes jongens gebaard, maar dat is weer een ander verhaal.

De oudere meiden hadden meer geluk. De habijt en mantel van Sinterklaas werden omgetoverd tot lange zwierige rokken. Zij mochten lipstick op. En dikke gouden hoepels in hun oren. Van het Zwarte Piet-kostuum. Zo ging dat in die tijd.

Dus ik kon bijna niet wachten

om ook zigeunerin te worden! 

Totdat mijn vriendinnetje zich verkleedde

als Pippi Langkous.

Dat vond ik zo briljant gevonden

dat ik wilde dat ik het zelf had bedacht!

Pippi Langkous met haar aapje meneer Nilsson op haar schouder.

De ondeugende Pippi Langkous met haar aapje Meneer Nilsson

Heel lang bleef Pippi mijn rolmodel. Het meisje dat alles anders doet. Ongestraft. Ze is een kind maar beslist zelf wat ze doet!  Haar paard slaapt in de woonkamer en ze kan doen en laten wat ze wil in Villa Kakelbont. Ze gaat niet naar school en slaapt achterstevoren in haar bed. Haar keurige buurvriendjes Anika en Tommy  proberen Pippi dan ook tevergeefs net zo degelijk te maken als hun ouders.

Mijn moeder kreeg zes meiden binnen acht jaar tijd.

Zondagochtendwandeling met de ‘zesling’.

Naarmate ik opgroeide bleef Pippi op de achtergrond een rol spelen.

Het ijzerdraad dat met carnaval door mijn haar werd gevlochten om grappige Pippistaarten te krijgen had ik niet meer nodig. Ze zat diep in mij verankerend, verborgen op een plek waar niemand haar kon zien. Mijn opstandige natuur was door haar gewekt. Ook ik zou het anders gaan doen. Dat kun je duidelijk zien aan de vastberaden manier waarop ik voorop loop in het gezin. Toen al deed ik de Monkeywaychallenge zonder dat ik wist wat het was. Mezelf steeds voor nieuwe uitdagingen plaatsen. En al maakte ik het misschien niet zo bont als Pippi, nog altijd borrelt haar rebellerende natuur in mij.

Dus daarom leef ik de Monkeywaychallenge

Die innerlijke drang om het anders te doen heeft me veel gebracht. Leuke maar natuurlijk ook minder leuke dingen, dat is een consequentie als je van het gebaande pad afwijkt. Maar daardoor zag ik steeds nieuwe mogelijkheden om vervelende zaken om te buigen naar iets positiefs. Het werd mijn geheime wapen. Niet alleen om me staande te houden in het leven maar om mijn leven zo interessant mogelijk te maken.

Het leven is immers

poepsaai

zonder nieuwe ervaringen!

Wat levert de Monkeywaychallenge jou op?

De Monkeywaychallenge gaat dus over de uitdaging om het anders te doen. En door dingen anders te doen dan dat je ze bent gewend, kun je je leven veranderen. Veranderingen kun jij zo zelf in beweging zetten, maar veranderingen kunnen ook jou in beweging zetten. In het klein en in het groot.

Ideetjes voor jouw Monkeywaychallenge

  • Een buitenlands recept uitproberen
  • Naar de markt gaan in een andere stad
  • Een ander kapsel uitproberen
  • Pizza eten in het bos 
  • Picknicken bij zonsopgang
  • Een nieuwe taal leren

Begin met iets kleins!

Anders doen  maakt je leven gewoon wat speelser. Maar doe het rustig aan als je niet zo’n waaghals bent, want kleine dingen kunnen al een enorme impact hebben! Begin dus met iets piepkleins. Zoals een nieuw kapsel uitproberen.

Gek kapsel in de vorm van een leguaan

Doe eens iets anders. Probeer een nieuw kapsel uit.

Of ben je net zo impulsief als ik?

Maar als je net zo impulsief bent als ik maak je keuzes die je leven op zijn kop zetten.

  • Solliciteer op een compleet andere baan
  • Maak een einde aan die voortslepende relatie
  • Ga de studie van je dromen doen, ongeacht het resultaat
  • Emigreer naar het buitenland

Maak NU kans op

een gratis Monkeywaytraject

ter waarde van 350 euro!

Zou jij het ook graag eens anders doen, maar je kunt niks bedenken om je leven te inspireren? Of twijfel je over je talent? Sta je op een kruispunt in je leven? Wil je jezelf beter leren kennen, gelukkiger worden en het beste uit je leven halen?

Doe dan nu een Monkeywaytraject  en ontdek binnen een week jouw sterke kanten en mogelijkheden.

 

Logo van www.monkeywy.nl

Doe mee aan de Monkeywaychallenge!

Oeps! Weet je niet wat een Monkeywaytraject is?

Kijk dan snel op de website!

Meld je uiterlijk  vòòr zondag 2 oktober 2016 aan via het formulier op de website onder vermelding van MONKEYWAYCHALLENGE en vertel in het kort wat je hebt gedaan dat anders is.

Doe mee!

 En maak kans op een GRATIS Monkeywaytraject

ter waarde van 350 euro!

Op zondag 2 oktober maken we de winnaar bekend. Uiteraard vertellen we er niet bij waarom je het Monkeywaytraject gaat doen. Dat blijft tussen jou en mij.

Hartelijks,

Christel - Monkeywaygids

Monkeywaygids

Een spontane reactie op mijn blog waardeer ik enorm. Scroll voor reacties even door naar beneden.

Heb jij zelf iets indringends of bijzonders meegemaakt wat je met ons wilt delen? Of heb jij interesse om een Monkeywaytraject te doen met mij? Schrijf dan naar: christel@monkeyway.nl